Posjet župnog Odbora za Caritas Biskupijskom Caritasu Dubrovačke biskupije

Dana 9. Veljače 2018. godine. Članovi Odbora župnog Caritasa župe Presvetoga Spasitelja posjetili su prostore Biskupijskog Caritasa Dubrovačke biskupije. Sedam stalnih članova Odbora župnog Caritasa u petak u poslijepodnevnim satima dobilo je uvid u način rada i poslovanja Biskupijskog Caritasa Dubrovačke biskupije.
Naš, župni Caritas, dočekali su svi zaposlenici Biskupijskog Caritasa, sa Sanjom Šanje na čelu, ravnateljicom Biskupijskog Caritasa, koja je naše članove Odbora provela kroz prostore i objasnila im način djelovanja Biskupijskog Caritasa. Ravnateljica je istaknula kako su župni odbori Caritasa velika pomoć Biskupijskom Caritasu jer oni imaju uvid stanja na terenu, što je njima, kao zaposlenicima Biskupijskog Caritasa problem. Članovi svih župnih Odbora za Caritas poznaju situaciju svojih župa, znaju koje su obitelji ili osobe u potrebi, znaju kome je što potrebno i time olakšavaju posao Biskupijskog Caritasa.
Ovom prilikom ravnateljica je zamolila članove našeg župnog Odbora, objasnivši im na koji način će im biti najkorisniji, kako i kamo da usmjere svoje djelovanje. Ravnateljica je, jednako tako, potakla i pozvala na sudjelovanje u pojedinim akcijama i prikupljanjima koje organizira Biskupijski Caritas tijekom godine.

Ovom susretu je nazočio i župnik župe Presvetoga Spasitelja, don Ivica Pervan, koji je jedan od članova Odbora župnoga Caritasa župe Svetoga Spasitelja. On je ovdje istaknuo da se nada dobroj suradnji i koordinaciji Biskupijskog i župnog odbora za Caritas.

Susret je završio u opuštenoj atmosferi uz kavu, čaj i kolače.

 

  • a (1)
  • a (2)
  • a (3)
  • a (4)
  • a (5)