• Župne obavijesti 2. korizmene nedjelje
Župne obavijesti 2. korizmene nedjelje

 1. U srijedu smo započeli sa svetim korizmenim vremenom. Potičem vas dragi vjernici, da uz one vaše privatne pobožnosti nastojite dolaziti na zajedničke pobožnosti križnog puta svakog petka u 17,15 kao i na svakodnevnu sv. misu. Potičem vas dragi župljane, i mlade i stare, kao i djecu da dolaze na pobožnosti križnog puta.
 2. Danas poslije večernje sv. mise imat ćemo roditeljski sastanak roditelja naših ovogodišnjih prvopričesnika. Neka roditelji dođu na sv. misu, a onda ostanu na roditeljskom.
 3. Sutra 11. ožujka je susret svećenika s našim biskupom. Susret je u popodnevnim satima u župi V. Gospe u Rožatu. Navečer u 18,00 će biti sv. misa na koju ste pozvani svi vi. Poslije mise, biskup će imati jedno kraće izlaganje o prijedlozima zakona o pobačaju i obiteljskom zakonu. Potičem vas i pozivam da dođete. Napose pozivam roditelje prvopričesnika i krizmanika.
 4. U srijedu 13.3. u 19,00 u župnoj dvorani bit će prvi susret hodočasnika koji su se prijavili na hodočašće u Poljsku.
 5. U petak 15.3. u 19,00 bit će sastanak članova župnog Caritasa.
 6. Iduću nedjelju, tj. 17. ožujka pod misom u 11,00 imat ćemo predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika naše župe. Potičem da roditelji naših prvopričesnika budu uz svoju djecu na sv. misi.
 7. Također u nedjelju 17. ožujka poslije večernje sv. mise imat ćemo roditeljski sastanak roditelja mlađih krizmanika. Neka roditelji dođu na večernju sv. misu, a onda ostanu na roditeljskom.
 8. Roditeljski sastanak roditelja starijih krizmanika će biti utorak 19. ožujka u 19,00 sati.
 9. Zahvaljujem se svim našim župljanima i donatorima koji su dali svoj novčani prilog za obnovu stare župne kuće. Dok njima zahvaljujem druge potičem i pozivam da pomognu ovaj projekt, onoliko koliko mogu. Troškovi su veliki. Mi trebamo prikupiti oko 200.000,00 kn. Do sada smo prikupili 98.500,00kn.
 10. Sada poslije mise ćemo pepeljati one vjernike koji se nisu pepeljali na Čistu srijedu, odnosno Pepelnicu.
 11. Nakon misnog blagoslova  možete sudjelovati u plemenitoj akciji kojom želimo pomoći našoj sugrađanki Ivani Švarc, koja je rođena s celebralnom paralizom. Naime, kupnjom buketa cvijeća na izlazu iz crkve donirate novčana sredstava za neophodnu rehabilitaciju Ivane Švarc. Cijena buketa nije određena već donirate koliko možete i želite.
 • Župne obavijesti 1. korizmene nedjelje
Župne obavijesti 1. korizmene nedjelje

 1. U prošli ponedjeljak 25.2.2019. umro je naš župljanin Tomislav Bjelopera. Sveta misa zadušnica će se služiti u našoj župi u utorak 5. ožujka u 17,00.
 2. Jučer smo imali našu zavjetnu procesiju na Petrovo selo. Rekao bih da je sudjelovao lijep broj vjernika. Svima koji su bili od srca zahvaljujem.
 3. U iduću srijedu je Čista srijeda ili Pepelnica. Obvezni je post i nemrs za sve katolike koji su primili Prvu pričest pa do 65. godine života, osim ako nije bolest u pitanju. Preporuča se da posti i ne mrsi svatko tko može, bez obzira na godine.
 4. Na Pepelnicu je redovita sv. misa u 18,00h s obredom pepeljanja.
 5. U petak u 17,15 imat ćemo pobožnost križnog puta. Potičem naše župljane, i mlade i stare, kao i djecu da dolaze na pobožnosti križnog puta. Vi znadete da nastojim imati različite tekstove s različitim tematikama križnih putova pa je zato ova pobožnost petkom u 17,15 da ne kasnim previše s početkom sv. mise.
 6. Iduću nedjelju poslije večernje sv. mise imat ćemo roditeljski sastanak roditelja naših ovogodišnjih prvopričesnika. Neka roditelji dođu na sv. misu, a onda ostanu na roditeljskom.
 7. A onu tamo nedjelju, 17. ožujka pod misom u 11,00 imat ćemo predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika naše župe. Potičem da roditelji naših prvopričesnika budu uz svoju djecu na sv. misi.
 8. Također u nedjelju 17. ožujka poslije večernje sv. mise imat ćemo roditeljski sastanak roditelja mlađih krizmanika. Neka roditelji dođu na večernju sv. misu, a onda ostanu na roditeljskom.
 9. Vijeće za mlade naše biskupije organizira peti Planinarski križni put (PKP) u našoj biskupiji. Planinarski križni put održat će se 16. i 17. ožujka 2019. na Mljetu. Za mlade dekanata Dubrovnik 1, Dubrovnik 2, Konavle okupljanje je u 9:00 sati u Gružu na parkiralištu za autobuse. Zainteresirani neka se prijave direktno na vijeće za mlade. Imate plakat na oglasnoj ploči.
 10. Zahvaljujem se svim našim župljanima i donatorima koji su dali svoj novčani prilog za obnovu stare župne kuće. Dok njima zahvaljujem druge potičem i pozivam da pomognu ovaj projekt, onoliko koliko mogu. Troškovi su veliki. Mi trebamo prikupiti oko 200.000,00 kn. Do sada smo prikupili 95.300,00kn.
 • Župne obavijesti 8. nedjelje kroz godinu
Župne obavijesti 8. nedjelje kroz godinu

 1. U petak je prvi petak u mjesecu i pobožnost presvetome Srcu Isusovu započinje sa sv. ispovijedi u 16,30, a od 17-18 biti će klanjanje pred Presvetim Sakramentom, a u 18,00 slavit ćemo misu pod kojom će biti i propovijed.
 2. Vi stariji ćete se sjećati da je nekada postojala zavjetna procesija koja je išla iz Mokošice na Petrovo selo, a vezana je za napad saveznika u Drugom svjetskom ratu, na Mokošicu, kada je Mokošica i crkva stradala. Tada su Mokošani izbjegli na Petrovo selo. Negdje do Domovinskog rata ta se procesija održavala. U dogovoru sa Župnim pastoralnim vijećem odlučili smo je obnoviti. Tako ćemo u subotu 2. ožujka hodočastiti iz Mokošice na Petrovo selo izvršavajući taj zavjet. Polazak je u 14,30 od župne crkve prema Petrovom selu gdje ćemo po dolasku slaviti sv. misa. Taj dan ovdje ne će biti sv. mise.
 3. Zahvaljujem se đakonu Josipu, Blagu Papcu i Antunu Bojanoviću koji su jučer prokrčili put do Petrovoga sele, kuda bi trebala proći procesija.
 4. Zahvaljujem se obiteljima Pera Đevoića i Ivice Barabana za čišćenje crkve i crkvenog prostora u veljači, a pozivam obitelji Ivana Batine i Krunoslava Batinića da preuzmu ključ i da čiste crkvu i crkvene prostore kroz ožujak 2019.
 5. Zahvaljujem se svim našim župljanima i donatorima koji su dali svoj novčani prilog za obnovu stare župne kuće. Dok njima zahvaljujem druge potičem i pozivam da pomognu ovaj projekt, onoliko koliko mogu. Troškovi su veliki. Mi trebamo prikupiti oko 200.000,00 kn. Do sada smo prikupili 94.200,00kn.
 • Župne obavijesti 7. nedjelje kroz godinu
Župne obavijesti 7. nedjelje kroz godinu

 • Župne obavijesti 6. nedjelje kroz godinu
Župne obavijesti 6. nedjelje kroz godinu

 1. Danas se slavi, uz nedjelju kao takvu, i spomen bl. Alojzija Stepinca, mučenika.
 2. Sutra se slavi Gospa Lurdska. Posebno svečano se slavi u crkvi sv. Ignacija Lojolskoga u Gradu. Misu u 18,00 predvodit će otac Biskup. Poslije mise će biti procesija s Presvetim Sakramentom do crkve sv. Josipa u ulici od Puča. Tu će biti izložen Presveti Sakramenat na trajno klanjanje.
 3. U petak, 15. veljače u našoj crkvi ne će biti sv. mise jer sam na susretu obitelji našega dekanata koji će biti u Mandaljeni. Misnu nakanu koja je taj dan reći ću u Mandaljeni. Pozivam sve obitelji koje god mogu da dođu na ovaj susret obitelji našega dekanata. Roditelje krizmanika, prvopričesnika, ministranata posebno očekujem tamo. Njima sam uputio i pismo vezano za ovaj susret.

     Program susreta će biti na ovaj način:

 • Susret započinje u 17,00 okupljanjem u župnoj dvorani
 • Pozdrav dekana
 • Predavanje u 17,15 - 17,45
 • Svjedočanstvo bračnog para 17,45 - 18,15
 • Pokorničko i ispovijed 18,20 - 18,45
 • Sv. misa u 18,45 koju predvodi g. Biskup, (pod misom je obnova bračnih obećanja)
 • Poslije mise zajednička zakuska u župnoj dvorani

    4. Vjernici koji su se prijavili za hodočašće u Poljsku neka do 17. veljače podmire troškove hodočašća.

    5. Prva pričest u našoj župi će biti 12. svibnja 2019. u 10,00 sati.

    6. Krizma bi trebala biti 5. svibnja, ali još nisam siguran da će biti, jer nekog pomaka nabolje nema.

    7. Pozivam članove Župnog pastoralnog vijeća da dođu na sastanak u srijedu u 18,30.

    8. Pozivam čitače naše župe, kao i one koji bi željeli biti i mogli biti, da dođu na susret čitača u četvrtak poslije    sv. mise, tj. u 18,30.

 • Župne obavijesti 5. nedjelje kroz godinu
Župne obavijesti 5. nedjelje kroz godinu