• Župne obavijesti 5. vazmena nedjelja
Župne obavijesti 5. vazmena nedjelja

 1. Danas je Prva pričest u našoj župi u 10,00. Zahvaljujem se vjeroučitelju Ivu Kralju koji svesrdno i s predanjem već godinama priprema djecu za sakramente ispovijedi i pričesti. Hvala gđi Mariji Šanje na njezinoj zauzetosti oko uređenja prvopričesničkih haljinica.
 2. Spasovdan ove godine je 30. Svibnja. Mi ćemo u našoj župi imati koncert 25. 5. s početkom u 19,00. Imat ćemo nešto poput seminara koji će trajati tri dana od 27.-29. svibnja. Duhovnu obnovu naše župe,, seminar, predvodit će Ciril Ćuš, svećenik iz Slovenije. Svečana pontifikalna misa je u 19,00 koju će predvoditi naš biskup. Molim vas planirajte biti uključeni u seminar naše župe i na večernju svetu misu.
 3. Ako Bog da, naš đakon, don Josip će biti zaređen za svećenika 1. lipnja 2019. u Dubrovniku, a mlada misa bi trebala biti 21. srpnja 2019. u njegovoj rodnoj župi u Rokovcima. Planiramo organizirano poći na njegovu mladu misu u Rokovce. Išli bismo dan prije, tj. u subotu 20. srpnja 2019. Zainteresirani neka mi se prijave. Do ada se prijavilo 40 vjernika.
 4. Kada je riječ o njegovom ređenju, uz njegovu najužu obitelj doći će i rodbine i prijatelja. Njih bi trebalo smjestiti po obiteljima u našoj župi. Pozivam vas da mi se do nedjelje 19. svibnja jave one obitelji koje mogu primiti i koliko osoba mogu primiti.
 5. Zahvaljujem se svim našim župljanima i donatorima koji su dali svoj novčani prilog za obnovu stare župne kuće. Dok njima zahvaljujem druge potičem i pozivam da pomognu ovaj projekt, onoliko koliko mogu. Troškovi su veliki. Mi trebamo prikupiti oko 200.000,00 kn. Do sada smo prikupili 127.800,00kn.
 • Župne obavijesti 4. vazmena nedjelja
Župne obavijesti 4. vazmena nedjelja

MALI USKRS / god. C; 28. 4. 2019.

 1. Jučer u 12,00 bilo je polaganje vijenaca kod spomenika ovdje u Mokošici, dolje kod igrališta. Poslije polaganja vijenaca u našoj crkvi smo služili sv. misu za pok. branitelje. Svima vama koji ste na bilo koji način doprinijeli, ili ste i sudjelovali na komemoraciji za naše branitelje, od srca se zahvaljujem kao i našim župljanima i župljankama koji su vodili brigu o čašćenju poslije sv. mise.
 2. Sutra večer u 18,00 neka dođu članovi ŽPV na sastanak.
 3. Stariji krizmanici neka dođu također sutra 29. travnja u 20,00 na vjeronauk
 4. U četvrtak 2. svibnja u 20,00 sati bit će susret biskupovog izaslanika s našim krizmanicima, njihovim roditeljima i kumovima naših krizmanika. Znači svi trebaju doći na ovaj susret.
 5. Idući petak je prvi petak u mjesecu, pobožnost započinje u 17,30 sa svetom ispovijedi, a u 18,00 klanjanje pred Presvetim sakramentom. Misa je u 19,00.
 6. U petak 3. svibnja u 20,00 sati bit će ispovijed za krizmanike, njihove roditelje i kumove. A poslije ispovijedi bit će proba za krizmu na kojoj trebaju biti krizmanici i njihovi kumovi.
 7. U subotu nastavljamo s vjeronaucima po uobičajenom rasporedu.
 8. Iduću subotu je i biskupijski susret mladih u Mandaljeni. Zainteresirani mladi trebaju mi se prijaviti do utorka 30. travnja
 9. Iduću nedjelju 5. svibnja pod misom u 11,00 bit će krizma u našoj župi koju će podijeliti naš biskup našim ovogodišnjim krizmanicima. Poslije mise bit će blagoslov obnovljene stare župne kuće. Obitelji krizmanike će se pobrinuti da nas poslije mise malo počaste.
 10. Ako Bog da, naš đakon, don Josip će biti zaređen za svećenika 1. lipnja 2019. u Dubrovniku, a mlada misa bi trebala biti 21. srpnja 2019. u njegovoj rodnoj župi u Rokovcima. Planiramo organizirano poći na njegovu mladu misu u Rokovce. Išli bismo dan prije, tj. u subotu 20. srpnja 2019. Zainteresirani neka mi se prijave.
 11. Prva pričest u našoj župi je za petnaest dana, tj. 12. svibnja u 10,00, a ne u 11. Tu misu pomičemo s 11 na 10,00h.
 12. Zahvaljujem se obitelji Zorana Bendera i Ivice Hajdića koje su čistile crkvu i crkveni prostor u travnju. Pozivam obitelj Iva Bendeviša i Maria Beusa da preuzmu ključ i da uređuju crkvu i crkveni prostor kroz svibanj.
 13. Zahvaljujem se svim našim župljanima i donatorima koji su dali svoj novčani prilog za obnovu stare župne kuće. Dok njima zahvaljujem druge potičem i pozivam da pomognu ovaj projekt, onoliko koliko mogu. Troškovi su veliki. Mi trebamo prikupiti oko 200.000,00 kn. Do sada smo prikupili 125.000,00kn.
 • Župne obavijesti - Mali Uskrs
Župne obavijesti - Mali Uskrs

 1. Na Veliki srijedu je bilo naših župljana u katedrali na misi posvete ulja. Svima koji su bili od srca se zahvaljujem. Lijep je to osjećaj kada vidiš da te tvoji vjernici prate svojim molitvama i svojom prisutnošću.
 2. Sveto trodnevlje je bilo lijepo i svečano u našoj župi. Svima koji su na bilo koji način doprinijeli od srca se zahvaljujem,
 3. Posebno se želim zahvaliti našim zborovima koji su lijepo, liturgijski, dostojanstveno pratio liturgijska događanja i svojim glasovima pratio i pjevao. Hvala im.
 4. Sutra, na uskrsni ponedjeljak Sv. misa na Petrovom selu će biti u 09,00, a u ovdje u Mokošici će biti u 11,00.
 5. Danas ne će biti večernje Sv. mise.
 6. Ako Bog da, naš đakon, don Josip će biti zaređen za svećenika 1. lipnja 2019. u Dubrovniku, a mlada misa bi trebala biti 21. srpnja 2019. u njegovoj rodnoj župi u Rokovcima. Planiramo organizirano poći na njegovu mladu misu u Rokovce. Išli bismo dan prije, tj. u subotu 20. srpnja 2019. Zainteresirani neka mi se prijave.
 7. U subotu 27. travnja u 12,00 bit će polaganje vijenaca kod spomenika u Mokošici, dolje kod igrališta. Poslije polaganja vijenaca u našoj crkvi će biti sv. misa za sve poginula branitelje u 12,30. Doći će cijela delegacija iz Omiša, predvođena roditeljima poginulih branitelja. Lijepo vas molim da dođete na polaganje vijenaca i na sv. misu. Također ću vas zamoliti da napravite koji kolač, nešto slanoga, kiflice i slično da poslije mise možemo počastiti naše goste iz Omiša kako smo to činili i proteklih godina.
 8. Zahvaljujem se svim našim župljanima i donatorima koji su dali svoj novčani prilog za obnovu stare župne kuće. Dok njima zahvaljujem druge potičem i pozivam da pomognu ovaj projekt, onoliko koliko mogu. Troškovi su veliki. Mi trebamo prikupiti oko 200.000,00 kn. Do sada smo prikupili 123.900,00kn.
 9. Vama i vašima, zajedno sa svojim suradnicima napose s don Josipom, đakonom, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs. Napose preko vas, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs vašim starim, bolesnim i nemoćnim.
 • Župne obavijesti - USKRS
Župne obavijesti - USKRS

 1. U „Tjednu solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH“ u našoj župi smo prikupili 5.104,00 kn. Svima vama koji ste dali svoj prilog u ovoj akciju za našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini, u njihovo ime vam se zahvaljujem.
 2. Jučer smo imali susret ministranata našega dekanata u Mandaljeni. Nadam se da je našim ministrantima bilo lijepo, a i korisno. Našem župljaninu, Ivanu Kneževiću zahvaljujem da nam je osigurao prijevoz od Mokošice do Mandaljene i nazad.
 3. Danas je tradicionalno križni put na Srđ. Pobožnost započinje u 14,00h s prve postaje križnoga puta. Potičem vas da tko može poći da pođe.
 4. U srijedu 10. travnja poslije sv. mise bit će susret župnih čitača. Zamolit ću čitače da dođu svi jer ćemo taj dan napraviti i raspored čitanja za Cvijetnicu i Veliki Tjedan.
 5. U četvrtak i petak, u popodnevnim satima ću nastojati obići naše stare i bolesne. One kojima sam dolazio za Božić doći ču i sda za Uskrs, jedino ako kojim slučajem imaju novi bolesnici prijavite mi da i njih obiđem, a onima kojima sam dolazio ne trebate prijavljivati.
 6. Iduću nedjelju, tj. na Cvijetnicu imat ćemo prije prijepodnevnih misa blagoslov grančica, poma, te ćemo u procesiji, koja će biti oko župne kuće i crkve, ući u crkvu.
 7. Također iduću nedjelju, na Cvijetnicu, imati ćemo veliku uskrsna ispovijed u našoj župi s početkom u 16,30 – 19,00. Nemojte misliti, ispovjedio sam se za Božić pa nemam nekih grijeha i ne moram ići sada za Uskrs. Uskršnja ispovijed je jako važna. Potaknite i svoje da dođu na ispovijed, bit će nas više svećenika. Na ovu ispovijed neka dođu i djeca kao i mladi.
 8. Zahvaljujem se obitelji Ivana Batine koja se pobrinula i našla zamjenu za čišćenje crkve i crkvenog prostora u ožujku. Obitelj Zorana Bendera i Ivice Hajdića su već preuzeli ključ i započeli su s čišćenjem crkve i crkvenog prostore kroz travanj 2019.
 9. Pozivam vas da sada poslije mise pogledate uratke naše djece te da kupite ono što vam nude. Oni su namijenili da prihod ide za uređenje dvorane u kojoj oni imaju svoje radionice.
 10. U tijeku su dani Kršćanske kulture u našem Gradu, koji traju od jučer 6. - 15 travnja. Na oglasnoj ploči imate program, kao i prospekata na stolu u dnu crkve, pa pokušajte se organizirati i na nekim točkama sudjelovati. Napose vas potičem da dođete na Veliki ponedjeljak kada će nastupiti i naši zborovi.
 11. Ako Bog da, naš đakon, don Josip će biti zaređen za svećenika 1. lipnja 2019. u Dubrovniku, a mlada misa bi trebala biti 21. srpnja 2019. u njegovoj rodnoj župi u Rokovcima. Planiramo organizirano poći na njegovu mladu misu u Rokovce. Išli bismo dan prije, tj. u subotu 20. srpnja 2019. Zainteresirani neka mi se prijave.
 12. Zahvaljujem se svim našim župljanima i donatorima koji su dali svoj novčani prilog za obnovu stare župne kuće. Dok njima zahvaljujem druge potičem i pozivam da pomognu ovaj projekt, onoliko koliko mogu. Troškovi su veliki. Mi trebamo prikupiti oko 200.000,00 kn. Do sada smo prikupili 117.800,00kn. zahvaljujem se i obitelji Vuletić koja je umjesto vijenaca na sprovodu pok.…
 • Župne obavijesti 5. korizmene nedjelje
Župne obavijesti 5. korizmene nedjelje