Župne obavijesti 1. korizmene nedjelje

 1. U srijedu smo započeli sa svetim korizmenim vremenom. Potičem vas dragi vjernici, da uz one vaše privatne pobožnosti nastojite dolaziti na zajedničke pobožnosti križnog puta svakog petka u 17,15 kao i na svakodnevnu sv. misu. Potičem vas dragi župljane, i mlade i stare, kao i djecu da dolaze na pobožnosti križnog puta.
 2. Danas poslije večernje sv. mise imat ćemo roditeljski sastanak roditelja naših ovogodišnjih prvopričesnika. Neka roditelji dođu na sv. misu, a onda ostanu na roditeljskom.
 3. Sutra 11. ožujka je susret svećenika s našim biskupom. Susret je u popodnevnim satima u župi V. Gospe u Rožatu. Navečer u 18,00 će biti sv. misa na koju ste pozvani svi vi. Poslije mise, biskup će imati jedno kraće izlaganje o prijedlozima zakona o pobačaju i obiteljskom zakonu. Potičem vas i pozivam da dođete. Napose pozivam roditelje prvopričesnika i krizmanika.
 4. U srijedu 13.3. u 19,00 u župnoj dvorani bit će prvi susret hodočasnika koji su se prijavili na hodočašće u Poljsku.
 5. U petak 15.3. u 19,00 bit će sastanak članova župnog Caritasa.
 6. Iduću nedjelju, tj. 17. ožujka pod misom u 11,00 imat ćemo predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika naše župe. Potičem da roditelji naših prvopričesnika budu uz svoju djecu na sv. misi.
 7. Također u nedjelju 17. ožujka poslije večernje sv. mise imat ćemo roditeljski sastanak roditelja mlađih krizmanika. Neka roditelji dođu na večernju sv. misu, a onda ostanu na roditeljskom.
 8. Roditeljski sastanak roditelja starijih krizmanika će biti utorak 19. ožujka u 19,00 sati.
 9. Zahvaljujem se svim našim župljanima i donatorima koji su dali svoj novčani prilog za obnovu stare župne kuće. Dok njima zahvaljujem druge potičem i pozivam da pomognu ovaj projekt, onoliko koliko mogu. Troškovi su veliki. Mi trebamo prikupiti oko 200.000,00 kn. Do sada smo prikupili 98.500,00kn.
 10. Sada poslije mise ćemo pepeljati one vjernike koji se nisu pepeljali na Čistu srijedu, odnosno Pepelnicu.
 11. Nakon misnog blagoslova  možete sudjelovati u plemenitoj akciji kojom želimo pomoći našoj sugrađanki Ivani Švarc, koja je rođena s celebralnom paralizom. Naime, kupnjom buketa cvijeća na izlazu iz crkve donirate novčana sredstava za neophodnu rehabilitaciju Ivane Švarc. Cijena buketa nije određena već donirate koliko možete i želite.