Župne obavijesti - CVJETNICA

CVIJETNICA / god. C; 14. 4. 2019.

 1. Zahvaljujem se gospođama koje su jučer došle pomoći čistiti župnu kuću.
 2. Danas ćemo imati ćemo veliku uskrsna ispovijed u našoj župi s početkom u 16,30 – 19,00. Nemojte misliti, ispovjedio sam se za Božić pa nemam nekih grijeha i ne moram ići sada za Uskrs. Uskršnja ispovijed je jako važna. Potaknite i svoje da dođu na ispovijed, bit će nas više svećenika. Na ovu ispovijed neka dođu i djeca kao i mladi.
 3. Sutra završavaju DKK koncertom klapa i zborova u crkvi Male braće u 20,00. Ovaj koncert organizira u glazbenom dijelu voditelj našega mješovitoga župnoga zbora g. Krešimir Magdić. Također će sutra nastupiti i naši zborovi. Potičem vas da dođete na ovaj koncert.
 4. U utorak 16. travnja bit će roditeljski sastanak roditelja starijih krizmanika s početkom u 19,30, a roditelji prvopričesnika neka dođu isto u utorak u 20,00
 5. Na Veliki srijedu u našoj crkvi ne će biti sv. mise. To je dan kada imamo u našoj katedrali sv. misu, misu posvete ulja i vjernici su pozvani da sa svojim svećenicima budu u zajedništvu oko svoga biskupa taj dan na sv. misi. Stoga vas potičem da dođete u katedralu na sv. misu u 18,00h.
 6. Misa na Veliki četvrtak u našoj crkvi započinju u 19,00. I ove godine imat ćemo apostole i pranje nogu apostolima koji će biti uz mene i u procesiji Velikoga petka. Zamolit ću one osobe koje sam zamolio da budu apostoli da mi se sada poslije mise jave u sakristiji.
 7. Na Veliki petak u 15,00 bit će pobožnost križnog puta ovdje u crkvi. Pozivam sve vas, napose mlade naše župe da dođu na pobožnost križnog puta.
 8. Na Velikoga petka, obredi će započeti u 19,00 sati, za vrijeme ljubljenja križa, naše cure će pjevati Gospin plač. Poslije obreda Velikoga Petka bit će procesija iza župne kuće pa preko potoka u Maslinatu, pa na magistralu, pored butige pa uz Kitoš do crkve. U crkvi će biti čašćenje Sv. križa. Potičem vas da se ne razbježimo poslije obreda nego da dođemo i da se klanjamo raspetom Isusu.  
 9. Na Veliki Petak obvezan je post i nemrs. Katolici su dužno taj dan kao i na Čistu srijedu postiti i ne mrsiti. U protivnom im je teški grijeh.
 10. Obredi na Veliku subotu započet će u 20,00 ispred crkve. Bilo bi lijepo da vjernici sudjeluju u blagoslovu ognja, molitve uz uskrsnu svijeću, pa da se tek onda uđe u crkvu. Poslije obreda Vazmenoga bdijenja bit će blagoslov hrane. Hranu ću blagoslivljati i na Uskrs pod prijepodnevnim misama.
 11. Kada je riječ o blagoslovu hrane, onda bi trebalo donijeti na blagoslov, kruha, mesnih proizvoda, jaja, plodova zemlje (luka ili nekog drugog zelja)
 12. Na Uskrs ne će biti večernje sv. mise.
 13. Ispred crkve ćete sada imati u ponudi kolača, kao i uratke naše djece. Sve je za potrebe našega karitasa koji će pomagati potrebnima u našoj župi, a i drugima ako bude potrebno.
 14. Ako Bog da, naš đakon, don Josip će biti zaređen za svećenika 1. lipnja 2019. u Dubrovniku, a mlada misa bi trebala biti 21. srpnja 2019. u njegovoj rodnoj župi u Rokovcima. Planiramo organizirano poći na njegovu mladu misu u Rokovce. Išli bismo dan prije, tj. u subotu 20. srpnja 2019. Zainteresirani neka mi se prijave.
 15. Zahvaljujem se svim našim župljanima i donatorima koji su dali svoj novčani prilog za obnovu stare župne kuće. Dok njima zahvaljujem druge potičem i pozivam da pomognu ovaj projekt, onoliko koliko mogu. Troškovi su veliki. Mi trebamo prikupiti oko 200.000,00 kn. Do sada smo prikupili 118.200,00kn. zahvaljujem se i obitelji Vuletić koja je umjesto vijenaca na sprovodu pok. Mare preusmjerila novac za obnovu župne kuće.
 16. Ženi se Hrvoje Popović sin Zorana Popovića i Ljiljane r. Tomljenović. Mladić je rođen 10. studenoga 1991. u Dubrovniku. Po zanimanju je turistički djelatnik. Župljanin je naše župe, s Batahovine. Hrvoje uzima za svoju zakonitu ženu Marijanu Ivančić, kćerku Mile Ivančića i Katice r. Ćurković. Marijana je rođena 11. studenoga 1991., po zanimanju je profesor. Župljanka je Velike Gospe u Rožatu. Vjenčanje će biti u Rožatu u subotu, 27. travnja 2019. Neka im je sretno i blagoslovljeno.
 17. Ženi se Goran Glavinić sin Gordane Glavinić. Mladić je rođen 11. prosinca 1990. u Dubrovniku. Po zanimanju je kuhar. Župljanin je naše župe, iz Sustjepana. Goran uzima za svoju zakonitu ženu Luciju Mariju Biskup, kćerku Nedjeljka Biskupa i Anke r. Koncul. Lucija Marija je rođena 2. prosinca 1991., po zanimanju je programer. Župljanka je sv. Marije Magdalene u Putnikoviću. Vjenčanje će biti u Putnikoviću, 27. travnja 2019. Neka im je sretno i blagoslovljeno.