Župne obavijesti 9.2.2020.

5.nedjelja / god. A; 9.2.2020.

 1. Ovih dana primio sam mnogo SMS poruka, kao i telefonskih poziva s riječima pohvale na prijenos sv. mise iz naše župe koji je bio prošle nedjelje.
 1. Stoga se danas prije svega želim zahvaliti svima vama koji ste dali svoj doprinos u dobrom prijenosu sv. mise na HRT1. Hvala zborovima koji su uložili veliki trud oko onoga što je na njih spadalo.
 1. Hvala i ministrantima koji su imali nekoliko proba za tu misu. Premda su oni dobri i dosta toga znaju, ali eto da stvari dovedemo koliko je moguće više do savršenoga, potrudili smo se i stvar smo dobro uvježbali.
 1. Rekoše mi da je dosta naših župljana bilo uz naš župni barijek na festi sv. Vlaha. To me veseli, i svima koji su išli uz naš barijek od srca zahvaljujem.
 1. Hvala i našim župljanima koji su bili ne samo na otvaranju feste nego su bili i na večernjoj molitvi u katedrali. Moram reći, ponosan sam na svoje župljane.
 1. I ove godine se organizira susret obitelji na razini našega dekanata. Susret će biti u petak 14. veljače 2020. s početkom u 17,00 predavanjem u crkvi, zatim krunica i mogućnost za ispovijed, te misa koju će predvoditi naš biskup, a potom druženje u crkvenim prostorima.
 1. Zamolit ću obitelji, pojedince da taj dan naprave kolača, kiflica, pita, riblje paštete i drugih nemrsnih jela kako bismo mogli počastiti naše goste koji će doći iz drugih župa našega dekanata. Pozivam i potičem sve vas da dođete, napose potičem i djedove i bake da dođi i da budu na susretu sa svima.
 1. Mladi koji žele sudjelovati na susretu Hrvatske katoličke mladeži koji će biti ove godine u Zagrebu od 8.-10. svibnja neka mi se prijave. Potrebno je prijaviti se što prije.
 1. U organizaciji našega župnog Caritasa kroz ožujak i travanj planiraju se održati radionice za učenike osnovne škole. Cilj radionica je ponoviti i učvrstiti osnovnoškolsko gradivo, a ako nekome bude trebalo možemo dalje nastaviti i sa skupnim lekcijama. Ovo bi bila vježba za završne ispite. Kako bi što bolje organizirali radionice molimo da se jave zainteresirani roditelji odnosno djeca na broj mob. Ivane Kralj 091 4546566 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 25. veljače 2020. Također neka se jave i profesori/učitelji koji su spremni odvojiti svoje vrijeme i sudjelovati kao voditelji radionica u ovom projektu župnog Caritasa.
 1. Katehetski ured Dubrovačke biskupije organizira predstavljanje programa Kateheze Dobrog Pastira, vjerskog odgoja predškolske djece prema načelima Montessori pedagogije. Program će predstaviti č. s. Jelica Đuzel, u petak 14. veljače ovdje u našoj župi s početkom u 16.00 sati. Predavačica će upoznati okupljene s ciljevima i zadaćama samog programa, te kako djecu odgajati u vjeri i kako im odrasli mogu pomoći u njihovom vjerskom sazrijevanju.

Prije samog izlaganja bit će prikaz dobre prakse vjerskog programa u vrtiću koje će predstaviti odgojiteljice u vjeri. Predstavljanje je namijenjeno roditeljima, odgajateljima, vjeroučiteljima kao i svima onima koji u svom pedagoškom radu mogu pronaći dobrobiti vjerskog odgoja, ali i svim ostalim zainteresiranima.

 1. U dnu crkve imate Glas koncila. Dobili smo 30 primjeraka i besplatan je. Možete uzeti čitati i drugima dati da čitaju. Mjesec dana ćemo ga primati besplatno, a ako netko bude htio i dalje primati ga trebat će se pretplatiti.
 1. Poslije mise ću grličati one koji se nisu stigli grličati o sv. Vlahu. Također ako netko želi može nabaviti i svijeće koje niste možda prošle nedjelje mogli nabaviti.
 1. Ženi se Marko Maslać, sin Frana Maslaća i Marice r. Puljić. Mladić je rođen 21. listopada 1990. u  Dubrovniku. Po zanimanju je turistički djelatnik. Župljanin je naše župe. Marko uzima za svoju zakonitu ženu Petru Čokljat, kćerku Zdravka Čokljata i Slavice r. Andrić. Petra je rođena 22. srpnja 1991. u Dubrovniku, a po zanimanju je trgovac. Župljanka je naše župe. Vjenčanje će biti u našoj crkvi u subotu, 15. veljače 2020. Neka im je sretno i blagoslovljeno.