Župne obavijest 16.2.2020.

6.nedjelja / god. A; 16. 2. 2020.

  1. U petak, 14. veljače imali smo susret obitelji na razini našega dekanata. Ja se doista svima vama koji ste donijeli i slano i slatko, a bilo je svega, od srca zahvaljujem. Samo su se mogle čuti riječi pohvala i divljenja.

I dok vam se na svemu tome zahvaljujem, moram priznati da mi je bilo žao da nije bio veći odaziv obitelji iz naše župe na ovom susretu. Očekivao sam roditelje prvopričesnika i krizmanika, a oni su zakazali.

  1. Također u petak je bilo predstavljanje odgoja djece u vrtićima u odgoju u vjeri, po programu Montessori. Nažalost nije bilo baš roditelja naše vrtićke djece da su došli upoznati se po kakvom se to programu njihova djeca odgajaju u vrtićima.
  1. Ja bih doista volio i molio da kada se nešto organizira da se i odazovemo, nemojmo misliti da je to za nekoga drugoga. Ne baš za tebe se to organizira i tebi se nudi.
  1. U srijedu 19. veljlače u 18,30 imat ćemo susret čitača naše župe. Potičem i druge da se uključe u ovu službu u našoj župi.
  1. Mladi koji žele sudjelovati na susretu Hrvatske katoličke mladeži koji će biti ove godine u Zagrebu od 8.-10. svibnja neka mi se prijave. Potrebno je prijaviti se što prije.
  1. U organizaciji našega župnog Caritasa kroz ožujak i travanj planiraju se održati radionice za učenike osnovne škole. Cilj radionica je ponoviti i učvrstiti osnovnoškolsko gradivo, a ako nekome bude trebalo možemo dalje nastaviti i sa skupnim lekcijama. Ovo bi bila vježba za završne ispite. Kako bi što bolje organizirali radionice molimo da se jave zainteresirani roditelji odnosno djeca na broj mob. Ivane Kralj 091 4546566 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 25. veljače 2020. Također neka se jave i profesori/učitelji koji su spremni odvojiti svoje vrijeme i sudjelovati kao voditelji radionica u ovom projektu župnog Caritasa.
  1. Kao što smo prošle godine imali obnovljenu zavjetnu procesiju koja je išla iz Mokošice na Petrovo selo. A vezana je za napad na Mokošicu od strane saveznika, kada je Mokošica i mokoška crkva stradala. Tada su se Mokošani iselili na Petrovo selo. Negdje do Domovinskog rata održavala se ta procesija, a onda je iz nepoznatih razloga dokinuta. Pastoralno vijeće je prošle godine odlučilo da se ta procesija obnovi, što smo i učinili. Ove godine obljetnica stradanja pada baš na 29. veljače kada se ta tragedija i dogodila 1944.god. Budući ću ja biti odsutan iz župe od 27. veljače do 7. ožujka, a da ne mučim moga fra Vinka, odlučio sam da mi našu procesiju imamo 22. veljače, tj. iduću subotu. Polazak procesije će biti u 14,30 ovdje ispred crkve prema Petrovom selu gdje će po dolasku biti sv. misa. Taj dan ovdje ne će biti sv. mise. ako bude kiša onda ćemo je odgoditi. Potičem vas da pođemo u što većem broju na ovu našu zavjetnu procesiju. Svatko od nas ima svojih potreba, zavjeta i zahvala Bogu, pa sve to ponesimo i prikažimo Bogu u ovoj našoj procesiji.
  1. Ženi se Christijan Stjepan Džamonja, sin Mata Džamonje i Mande r. Previšić. Mladić je rođen 26. prosinca 1995. u  Kölnu, Njemačka. Po zanimanju je ugostitelj. Župljanin je naše župe. Christian Stjepan uzima za svoju zakonitu ženu Katarinu Mihovilović, kćerku Đura Mihovilovića i Helene r. Ivelić. Katarina je rođena 9. svibnja 1996. u Supetru na Braču, a po zanimanju je studentica. Župljanka je župe sv. Antuna op. u Pražnici na Braču. Vjenčanje će biti u crkvi sv. Vlaha u Gradu u subotu, 22. veljače 2020. Neka im je sretno i blagoslovljeno.