2. nedjelja po Božiću, /god. B; 3. 1. 2021

1. Današnja milostinja koju ćemo prikupiti pod svim misama ide za potresom pogođena mjesta (Petrinja, Glina, Sisak…). U dnu crkve, kroz cijeli mjesec siječanj bit će kutija koju ćete moći ubaciti svoj prilog za stradale u potresu u Hrvatskoj.
2. Zahvaljujem se mladima naše župe, koji su podržani svima nama, skupili izdašnu pomoć za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županije, i sve to odvezli potrebnima. Budimo ponosni na naše mlade.
3. Zahvaljujem se svima vama koji ste nas svećenike čekali strpljivo i radosno za blagoslov obitelji. Drago mi je kada se osjeti da smo dobro došli. Također mi je drago da su nas, skoro u svim obiteljima dočekali s upaljenom svijećom, blagoslovljenom vodom i raspelom na stolu. U Mokošici smo završili blagoslov, sutra ću blagosloviti Sustjepan, u srijedu Petrovo selo i Pobrežje.
4. Hvala svim obiteljima koje su nas pozvale kako na objed jednako tako i na večeru. Tako da ja nisam morao brinuti o tome.
5. Hvala ministrantima pratiteljima koji su nas svećenike pratili u blagoslovu obitelji.
6. Ako kojim slučajem netko nije bio doma kada smo dolazili neka mi se jave pa ću ja doći naknado blagosloviti ih.
7. U utorak nastavljamo s klanjanjem do pola sata, poslije sv. mise.
8. U srijedu slavimo svetkovinu Bogojavljenja. Sveta misa i blagoslov vode na Petrovu selu bit će u 08,00h, nakon čega je blagoslov obitelji, a u matici će sv. misa biti navečer u 18,00.
9. Na Bogojavljenje, sva milostinja koja se skupi kako na Petrovu selu, isto tako i ovdje u matici, bit će proslijeđena za Papinska misijska djela, za potrebe djece o kojima skrbe misionari.
10. U srijedu, na Bogojavljenje, blagoslovit ću sol i vodu pod misom u 18,00, a vi donesite boce za uzeti blagoslovljenu vodu kako biste i sami mogli blagoslivljati svoj životno-radni prostor.
11. Iduću nedjelju slavimo blagdan Krštenja Gospodinova, tim blagdanom završava božićno vrijeme.
12. Statistike od 2020. ću vam dati u iduću nedjelju jer ću do tada završiti i blagoslov obitelji, te ću moći imati preciznije podatke o vjerničkom životu i stanju naše župe.
13. U dnu crkve imate na raspolaganju dvanaest-lisnatih kalendara o našem velikom misionaru o. Anti Gabriću. Imate i drugi kalendar s likovima svetaca. Cijena tih kalendara je 25,00kn. novac ide za troškove beatifikacija i kanonizacije našega o. Ante Gabrića.
 
6