Župne obavijesti - Presveto Trojstvo

  1. U srijedu, uoči Tijelova preporučam našim župljanima, onima koji mogu, da poste i nemrse.
  2. U srijedu poslije sv. mise izložit ću Presveti Oltarski Sakramenat za 24 sata klanjanja i molitve. Neki su se već upisali za klanjanje, ima još slobodnih ura preko dana na Tijelovo, pa potičem napose bračne parove, ili mladiće i djevojke, a i sve druge da upišu jednu uru molitve.
  3. Na Tijelovo će biti zajedničko klanjanje za cijelu župu od 18,00 do 19,00. Potičem, kako one koji će biti na klanjanju, jednako tako i one koji ne će biti upisani i koji ne će moći izdvojiti jednu uru klanjanja da dođu svi u 18,00 na zajedničku uru klanjanja, slavljenja i molitve pred Presvetim Sakramentom.
  4. Na Tijelovo, poslije sv. mise bit će procesija kao i prošle godine, iza župne kuće, preko potoka, u Maslinatu, pa na magistralu i uz Kitoš do crkve gdje će biti završni blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom.
  5. Pozivam apostole da na Tijelovo dođu, te da se organiziraju za nositi baldakin, torčune, kao i ostalo što bude trebalo nositi u procesiji.
  6. Ispred crkve možete potpisati inicijative za raspisivanje referenduma pod naslovom, „Istina o Istambulskoj“ i „Narod odlučuje“.
  7. U subotu 2. lipnja imat ćemo u crkvenom dvorištu druženje naših župljana. Napose pozivam naše domaćice koje su kroz ovu pastoralnu godinu bile tako vrijedne, da nam se pridruže u druženju i prigodnom čašćenju.
  8. Zahvaljujem obiteljima Maria Bendera i Gorana Bjelopere na uređenju crkve i crkvenoga prostora kroz mjesec svibanj, a pozivam obitelji Nikše Blaževića i Mateja Bogdanovića da preuzmu ključ i da uređuju crkvu i crkveni prostor kroz lipanj.