CVIJETNICA /god. B; 28. 3. 2021.

1. Od danas pa do jesenskog računanja vremena popodnevne sv. mise su u 19,00 sati.
2. Sutra u 19,30 imat ćemo roditeljski sastanak roditelja naših starijih prvopričesnika. Stoga molim roditelje da dođu na sastanak.
3. Na Veliku srijedu u našoj crkvi neće biti sv. mise, jer ću biti na misi posvete ulja u našoj katedrali.
4. Misa na Veliki četvrtak u našoj crkvi je u 19,00 sati.
5. Na Veliki Petak obvezan je post i nemrs.
6. Na Veliki petak u 15,00 bit će pobožnost križnog puta u crkvi. Pozivam sve vas, napose mlade naše župe da dođu na pobožnost križnog puta.
7. Na Velikoga petka, obredi će započeti u 19,00 sati. Poslije obreda Velikoga Petka bit će procesija oko crkve. U crkvi će biti čašćenje sv. križa. Potičem vas da se ne razbježimo poslije obreda nego da dođemo i da se klanjamo raspetom Isusu.
8. Obredi na Veliku subotu započet će u 20,00 ispred crkve. Bilo bi lijepo da vjernici sudjeluju u blagoslovu ognja, molitve uz uskrsnu svijeću, pa da se tek onda uđe u crkvu. Poslije obreda Vazmenoga bdijenja bit će blagoslov hrane. Hranu ću blagoslivljati i na Uskrs.
9. Kada je riječ o blagoslovu hrane, onda bi trebalo donijeti na blagoslov, kruha, mesnih proizvoda, jaja, plodova zemlje (luka ili nekog drugog zelja).
10. Na Uskrs ne će biti večernje sv. mise.
11. Zahvaljujem se Ivani Feregji na uređenju crkve i crkvenog prostora kroz ožujak, a pozivam obitelji Slavka Goluba i Kate Grkeš da preuzmu ključ i uređuju crkvu i crkveni prostor kroz travanj 2021.